fbpx

Natura i-a remunerat? Descoperirea făcută de doi scafandri care strângeau gunoi de pe fundul mării. „Toată lumea visează”

În timp ce strângeau gunoi de pe fundul mării, doi scafandri amatori au descoperit monede de aur. Acestea datează încă din perioada Imperiului Roman.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pe lângă faptul că sunt 53 la număr și au fost perfect conservate, acestea mai reprezintă și una dintre cele mai mari colecții descoperite vreodată în Europa, conform Digi24, cu referire la El Pais. Comoara a fost găsită în Marea Mediterană.

Luis Lens și cumnatul săi, César Gimeno, se scufundau în timpul unei vacanțe în Spania. În timp ce admirau lumea acvatică, ei au decis să adune gunoiul din apă și au dat peste prima monedă, iar apoi au explorat zona și au descoperit altele șapte în fisura unei stânci.

Inițial, se credea că ar fi vorba despre obiecte create de un bijutier. Așadar, au fost anunțate autoritățile, iar o echipă de arheologi și scafandri a explorat zona și a depistat în total 53 de monede, un cufăr spart și câteva cuie vechi.

În urma cercetărilor s-a stabilit că monedele datează din secolele IV-V. Uimitor, conform specialiștilor, este că ele s-au păstrat perfect. „Este incredibil. Toată lumea visează să găsească o comoară”, afirma Luis Lens după descoperire.

Pe monede au fost identificate chipurile împăraților Valentinian I, Valentinian II, Todosio I, Arcadi, Honorius, iar chipul de pe o monedă a rămas deocamdată neidentificat. Conform istoricilor, comoara ar fi putut ascunsă intenționată, pentru a o proteja de barbari, iar descoperirea ei ar putea oferi indicii despre căderea Imperiului Roman de Vest. După restaurare, monedele vor ajunge în vitrinele muzeelor.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button