fbpx

Ministrul adjunct de Externe al Rusiei: Moscova nu vede vreun risc pentru cetățenii săi din Transnistria

Ministrul adjunct de Externe al Rusiei, Andrei Rudenco, afirmă că Moscova nu vede vreun risc pentru cetățenii săi din Transnistria 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Susținem o soluționăre pașnică a problemei transnistrene, respectând integritatea teritorială a R. Moldova și statutul special al acestei regiuni în componența sa”, a declarat Rudenco.

Printre altele, Ministerul de Externe rus a negat informaţiile despre planuri ale Moscovei privind un referendum asupra secesiunii regiunii Herson din sudul Ucrainei.

„Nu am auzit nimic despre asta”, a declarat vice-ministrul de Externe.

Speculaţiile despre pregătirea unui astfel de referendum, aşa cum s-a întâmplat în Peninsula Crimeea în 2014 sau în legătură cu republicile separatiste din Donbas, s-au amplificat recent. Printre altele, se spune că au apărut pliante cu îndemnuri la un astfel de referendum în regiunea Herson,

Amintim că, anterior, Rusia și-a anunțat obiectivele pentru a doua fază a operațiunii militare din Ucraina. În context, a fost menționată și Transnistria.

„Controlul asupra sudului Ucrainei este o altă cale spre Transnistria, unde există, de asemenea, dovezi că populația vorbitoare de limbă rusă este oprimată”.

Articole asemănătoare

Back to top button