fbpx

Mesaj dur al cancelarei Angela Merkel pentru politicienii care ignoră pericolul COVID

Populiştii care susţin că noul virus este inofensiv sunt periculoşi şi iresponsabili, a declarat, joi, cancelara germană Angela Merkel.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Ne aflăm într-o situaţie dramatică la începutul sezonului rece. Ne afectează pe toţi, fără excepţie,spus Merkel în Bundestag, potrivit Mediafax.

Minciuna şi dezinformarea, teoriile conspiraţiei şi ura afectează nu numai dezbaterea democratică, ci şi lupta împotriva virusului”, a spus Merkel în fața Parlamentului, într-un discurs întrerupt în multe rânduri de de parlamentarii Alternativa pentru Germania (AfD), partid catalogat ca fiind de extremă dreapta.

Parlamentari din AfD consideră noile restricţii o reducere istorică a libertăţii, scrie digi24.ro.

Bombardamentul zilnic cu numărul de infecţii este conceput în mod clar pentru a speria oamenii, deoarece majoritatea nu văd COVID-ul în viaţa lor de zi cu zi”,spus preşedintele onorific al AfD, Alexander Gauland.

Îngrijorările că spitalele vor fi copleşite au dus la implementarea pentru patru săptămâni a unei carantine parţiale în Germania. Măsurile anunţate de Merkel includ închiderea restaurantelor, sălilor de sport şi a teatrelor.

Germania a înregistrat o creştere record de 16.774 de cazuri joi, ajungând la 481.013. Numărul morţilor a crescut cu 89 până la 10.272.

Iarna va fi grea – patru luni lungi, grele – dar se va termina, a spus Merkel.

Articole asemănătoare

Back to top button