fbpx

Lupta pentru vaccin trece în mediul online? Hackerii nord-coreeni ar „alerga” după formula creată de Pfizer

Coreea de Nord ar fi încercat să fure tehnologia vaccinului împotriva COVID-19. Hackerii ar fi intenționat să intre neautorizat în sistemele informatice ale companiei Pfizer/BioNTech.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Anunțul aparține agenției de știri Yonhap din Coreea de Sud, care citează funcționari parlamentari, transmite Reuters. Sursa citată precizează că acesta nu este primul caz de genul.

Totuși, oficialii sud-coreeni nu precizează dacă atacul a fost unul reușit. La fel, aceștia nu au dezvăluit nici prea multe detalii despre acțiunile întreprinse în context.

Bunăoară, la sfârșitul lui 2020, șapte companii farmaceutice care dezvoltau vaccinuri anti-Covid au fost ținta unui atac cibernetic organizat de trei grupări de hackeri. Acestea ar lucra pentru guvernele Rusiei şi Coreei de Nord.

Rușii sunt cunoscuți sub numele Fancy Bear, iar hackerii nord coreeni se numesc Zinc și Cerium. Atunci, atacatorii din Federația Rusă ar fi acționat prin introducerea a milioane de combinații de parole, pentru a putea accesa sistemele informatice ale Johnson & Johnson, Novavax Inc și AstraZeneca.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button