fbpx

video, update | Al 46-lea președinte al SUA a fost inaugurat în cadrul unei ceremonii speciale. Biden a făcut apel la unitate

Joseph Biden este inaugurat miercuri, 20 ianuarie, în funcția de președinte al Statelor Unite ale Americii. Biden, în vârstă de 78 de ani, devine cel de-al 46-lea președinte al SUA și îl succedează în funcție pe Donald Trump, care a părăsit, în dimineața zilei de astăzi, Casa Albă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

(update 20:30) În discursul inaugural, Joe Biden a promis că va repara alianţele Statelor Unite ale Americii cu alte ţări. „Ne vom repara alianţele, vom colabora din nou cu lumea, nu pentru a face faţă provocărilor de ieri, ci provocărilor de astăzi şi de mâine”, a declarat ea.

Proaspătul președinte american a făcut un apel la unitate, cerându-le oamenilor să nu lase politica să fie un „foc dezlănţuit” care provoacă divizare.

Trebuie să punem capăt acestui război care aruncă roşul împotriva albastrului, ruralul împotriva urbanului, conservatorul împotriva liberalului. Putem face acest lucru – dacă ne deschidem sufletele în loc să ne împietrim inimile„, a mai spus el.

Întregul meu suflet este în asta – să aduc America împreună, să unesc poporul nostru, să unesc naţiunea noastră şi îi cer fiecărui american să mi se alăture în această cauză”, a declarat Biden.

Puneţi capăt strigătelor şi reduceţi temperatura. Pentru că fără unitate nu există pace, nu există progres. Numai indignare obositoare”, a mai spus acesta.

Joe Biden i-a denunţat pe toţi cei care se folosesc de minciuni pentru a ajunge la putere şi s-a angajat să fie un preşedinte al tuturor cetăţenilor, care guvernează plecând de la fapte şi adevăr.

Există adevăr şi există minciuni. Minciuni spuse pentru putere şi pentru profit”, a mai declarat Biden.

Pentru a depăşi aceste provocări, a ne vindeca sufletul şi a asigura viitorul Americii avem nevoie de mai mult decât cuvinte. Este nevoie de lucrul cel mai greu de obţinut într-o democraţie: de unitate”, a adăugat el.

(update 19:00) Joe Biden este, oficial, în deplina funcțiune a atribuțiilor sale. Acesta a depus jurământul în funcție.

Știrea inițială:

Ceremonia de inaugurare a noului șef de stat are loc la Capitoliul din Washington DC.

Evenimentul din centrul capitalei americane se desfăşoară în condiţii deosebite: măsuri speciale de securitate ca urmare a violenţelor recente de la Capitoliu şi participare restrânsă a publicului larg din cauza crizei sanitare.

Vezi și: Părăsește Casa Albă, dar nu și politica? Trump ar intenționa să creeze Partidul Patrioților

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button