fbpx

„Limba COVID”. Cercetătorii britanici afirmă că au descoperit un nou simptom rar al maladiei

Dacă pierderea gustului a devenit un simptom specific pentru COVID-19, epidemiologul și scriitorul Britanic Tim Spector afirmă că unele schimbări la nivelul limbii ar putea fi un indice al prezenței virusului în organism. Informațiile au fost adunate prin observație, după ce mii de pacienți au descris simptomele într-un sistem online de monitorizare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Specialistul a numit simptomul „limba COVID”. Potrivit lui, mai puțin de 100 dintre bolnavi au sesizat ulcerații, dureri, iritații sau erupții la nivelul limbii și gurii, informează Euronews. Totodată, profesorul britanic consideră că și unele schimbări la nivelul palmilor sau tălpilor ar putea „vorbi” despre îmbolnăvire.

„Avem aproximativ patru milioane și jumătate de persoane din trei țări care ne-au spus peste 20 de simptome, astfel găsim simptome rare care nu au fost observate până acum”, explică cercetătorul.

Oamenii chiar au încărcat în aplicație imagini cu limbile lor, însă inițial simptomul ar fi fost ignorat de doctorii din Regatul Unit. Totuși, specialiștii îndeamnă oamenii să se adreseze după ajutor dacă au careva schimbări neobișnuite sau stranii la nivelul corpului.

De menționat este că și Asociația Britanică a Dermatologilor a realizat un studiu, confirmând că unele iritații ale pielii pot avea tangențe cu maladia. Mai mult, aceștia chiar au creat și o pagină web cu o galerie unde sunt arătate presupusele forme are erupțiilor provocate de COVID-19.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button