fbpx

Kremlinul, despre poziția UE în legătură cu arestul lui Navalnîi: „Sperăm că nu vor face prostia de a lega relațiile cu Federația Rusă de un deținut”

Secretarul de presă al Kremlinului, Dmitriy Peskov, afirmă că „ar fi o prostie” din partea UE „să lege relațiile cu Federația Rusă de un deținut”. Declarația a fost făcută în contextul arestului opozantului Aleksei Navalnîi.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Poziția a fost anunțată în preajma vizitei la Moscova a lui Josep Borrell, informareză agenția rusă TASS. Anterior, șeful diplomaţiei europene „a deplâns” arestările masive din timpul protestelor de duminică din Rusia.

Borrell urmează să meargă la Moscova în perioada 4-6 februarie și intenționează să ceară eliberarea lui Navalnîi, transmite presa străină. În același timp, în cadrul primei vizite în Rusia din 2017 a șefului diplomației Europene urmează să fie discutată și normalizarea relațiilor dintre cele două regiuni.

„Răcirea relațiilor Rusiei și UE nu sunt înghețate neîndreptățit și fără motive. Sigur că Moscova este interesată să le normalizeze, ca ele să se dezvolte în folosul atât a țărilor Uniunii Europene, cât și a Federației Ruse”, a punctat Peskov, referindu-se la vizita ce urmează să se desfășoare.

Pe de altă parte, alte voci din spațiul politic din Rusia consideră că vizita, de fapt, ar fi o tentativă a Occidentului de a influența Rusia. Totuși, subiectul arestării lui Navalnîi rămâne dur criticat de mai multe state, inclusiv SUA, și Canada.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button