fbpx

Israelul acuză Iranul că ar fi vărsat tonele de gudron în mare. „O navă pirat este responsabilă de acest atac”

Iranul s-ar face vinovat de cea mai mare catastrofă ecologică prin care trece Israelul. Cel puțin asta afirmă autoritățile de la Tel-Aviv, menționând că o navă pirat ar fi vărsat în mare tone de gudron.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit ministrei Mediului din Israel, Gila Gamliel, corabia era sub pavilion libian, și a pornit din Iran, informează presa străină, cu referire la AFP. Oficiala susține că echipajul s-ar fi apropiat de zona economică exclusivă a Israelului, pentru a „polua în mod deliberat”.

„Iranul desfășoară activități teroriste nu doar încercând să se doteze cu arme nucleare şi prin implantarea lor în apropierea frontierelor noastre, dar şi prin lansarea de atacuri de mediu”, a precizat ministra, punctând că „această crimă nu va rămâne nepedepsită”.

Amintim că, săptămâna trecută, ecologiștii israelieni raportau că aproximativ 1000 de tone de gudron au ajuns în mare și au fost aduse de valuri către litoral. Plajele mediteraneene au fost închise, iar la sudul țării a fost găsită o balenă imensă a fost găsită fără suflare după ce ar fi înghițit substanța.

Teritoriul afectat este de circa 160 de kilometri din zona de coastă. Oamenii au fost avertizați că este periculos să viziteze țărmul, deoarece expunerea la gudron poate fi dăunătoare sănătății, iar estimările arată că pentru a curăța apa și plajele sunt necesare milioane de dolari.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button