fbpx

Ipoteza care dă peste cap originea COVID-19: Un angajat al laboratorului din Wuhan ar fi fost pacientul zero

Primul pacient care a contractat COVID-19 ar putea fi chiar un angajat al laboratorului din Wuhan. Cel puțin așa afirmă unul dintre experții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), membru al grupului care a investigat originile virusului în orașul chinez.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Specialistul Peter Embarek a făcut declarațiile în cadrul unui film documentar difuzat la canalul danez TV2. Acesta a relatat despre misiunea din Wuhan, a criticat atitudinea specialiștilor și autorităților chineze și a spus că una dintre ipoteze este că un angajat s-ar fi infectat în timpul prelevării probelor de la lilieci.

Sunt patru ipoteze ale OMS referitoare la originea virusului, conform libertatea.ro, cu referire la AFP. Prima este că acesta provine de la un animal sălbatic capturat, apoi crescut la o fermă. A doua presupunere, considerată cea mai probabilă, este că oamenilor maladia li s-a transmis de la un animal intermediar, de exemplu liliacul a infectat un panglion, iar acesta – viitorii bolnavi. Mai există și versiunile transmiterii virusului prin produse congelate și refrigerate sau evadarea sa din laborator, însă ultimele două sunt cel mai puțin probabile.

Specialistul a mărturisit că echipa OMS a obținut acces în laboratoarele din Wuhan care studiază lilieci și au discutat cu angajații, dar nu au avut acces la documente. Așadar, conform lui, deoarece în apropiere de oraș nu locuiesc lilieci în sălbăticie, primul infectat putea fi inclusiv un om de știință.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button