fbpx

În siguranță, dar totuși în pericol. Catedrala Notre Dame din Paris ar putea să se prăbușească

Deși anterior autoritățile franceze au dat asigurări că este în siguranță, acum ei spun despre Catedrala Notre Dame din Paris că ar putea să se prăbușească. Astfel, eu reluat lucrările de consolidare, asta după ce au fost întrerupte din cauza amenințării unei poluări cu plumb.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În timpul dezastrului, particule emise de sutele de tone de plumb din structura catedralei, în special din acoperiş şi din fleşa sa octogonală, s-au răspândit şi îi pot contamina acum pe lucrătorii de pe şantier, dar şi pe rezidenţi.

„Azi, edificiul face în continuare obiectul unei decret de pericol public din partea prefectului poliţiei, datând din 17 aprilie, iar noi căderi de pietre din bolţile naosului s-au produs foarte recent în urma episodului de caniculă”, a precizat Ministerul Culturii din Franța.

Autoritățile au mai specificat că toate instituţiile statului implicate au făcut din sănătatea lucrătorilor de pe acest şantier o prioritate absolută, primând asupra oricăror alte consideraţii.

„Recomandările inspectoratului de muncă au fost deja luate în considerare în mare măsură de către autoritatea contractantă şi vor continua să fie luate în considerare pe durata întregii operaţiuni de conservare şi restaurare a catedralei”, a dat asigurări ministerul.

Articole asemănătoare

Back to top button