fbpx

În loc de omuleți, pe semafoarele unui oraș danez au apărut mini-vikingi. Motivul pentru care autoritățile au înlocuit ilustrațiile tradiționale

Omuleții tradiționali din luminile semafoarelor orașului Aarhus din Danemarca, au fost înlocuiți cu vikingi, pentru a marca aniversarea localității.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, începând de luni, 26 august, 17 dintre semafoarele din Aarhus folosesc mini-vikingi în locul omuleților verzi și roșii.

Decizia a folosi aceste semafoare inedite vine ca parte a unei campanii prin care oficialii oraşului vor să readucă în actualitate originile vikinge ale oraşului.

Cele 17 semafoare au fost amplasate în jurul unei zone numite „Centrul Vechi Viking”, relatează The History Blog, citat de Descoperă.

„Mulţi oameni nu sunt conşienţi de importanţa oraşului nostru şi vreau să schimb asta. Vrem să spunem poveşti demult uitate şi să ne retransformăm în oraşul viking care am fost”, a declarat Bünyamin Simsek, un oficial al oraşului.

Se pare că aceste semafoare reprezintă o modaliate prin care turiştilor şi locuitorilor li se poate oferi o experienţă neobişnuită, la un preţ destul de mic, după cum estimează oficialii oraşului: 1000 de coroane daneze, ceea ce reprezintă aproape 135 de euro.

Articole asemănătoare

Back to top button