fbpx

În loc de britanică sau indiană, Alpha și Delta. OMS schimbă numele variantelor de COVID-19

Mutațiile COVID-19 au fost redenumite. Acestea sunt „botezate” cu litere grecești, anunță Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Sistemul referă la tulpinile maladiei depistate în Marea Britanie, Africa de Sud și India. Bunăoară, varianta britanică a bolii este Alpha, cea su-d africană – Beta, iar cea indiană – Delta.

Astfel, OMS încearcă să simplifice discuțiile ce țin de maladie. De asemenea, specialiștii încearcă să diminuezi stigmatizarea regiunilor vizate.

Bunăoară, Guvernul de la New Delhi nu este mulțumit de faptul că tulpina de COVID-19 descoperită în regiunea este numită „indiană”. OMS, însă, precizează sistemul de denumiri prin litere grecești va fi folosit doar pentru a simplifica discuțiile publice, însă în documentele științifice se vor folosi codificările de referință, formate din litere și cifre.

Deocamdată, simbolurile menționate au fost utilizate pentru zece tulpini. Dacă se vor depista mai mult de 24 de variante noi de COVID-19 și litere grecești nu vor fi suficiente pentru a le da nume, va fi anunțată o altă procedură.

Articole asemănătoare

Back to top button