fbpx

În atenția moldovenilor cu cetățenie română. Iohannis a promulgat legea prin care să fie dublate alocațiile pentru copii

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat azi decretul pentru promulgarea legii ce prevede dublarea alocațiilor pentru copii. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Așadar, alocațiile vor fi în cuantum de: 

a) 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;

b) 300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani;

c) 600 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Tot azi, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a susținut că, în spaţiul public, a apărut informația potrivit căreia nu pot fi dublate alocațiile pentru copii din cauza impactului bugetar pe pensiile speciale. Astfel, el a anunțat că, împreună cu liderii de grup ai PSD, a decis convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în care să fie adoptată legea privind eliminarea pensiilor speciale, transmite digi24.ro.

Pe de altă parte, pe 9 ianuarie, Iohannis declara că nu are de gând să refuze promulgarea acestei legi: „E încă în analiză, aștept precizări de la Guvern, pentru că sumele nu sunt prevăzute în buget”. A doua zi, însă, prim-ministrul Ludovic Orban a anunțat că va fi amânat termenul de intrare în vigoare a Legii privind dublarea alocațiilor, până când vor fi găsite resurse financiare și că – cel mai probabil – banii vor fi alocați la rectificarea din iulie.

Articole asemănătoare

Back to top button