fbpx

Imunolog de la Beijing: „Vaccinurile chinezești nu au rate de protecție foarte mari”. Declarațiile au fost cenzurate

Directorul Centrului pentru Controlul Bolilor din China, Gao Fu, recunoaște că serurile contra COVID-19 produse de țara sa au rate de eficiență scăzute. Aceasta este prima declarație de acesta gen al unui epidemiolog cu funcție guvernamentală.

„Vaccinurile chinezești nu au rate de protecție foarte mari”, a declarat funcționarul în cadrul unei conferințe de presă. Conform lui, instituția pe care o conduce analizează cum să soluționeze problema, inclusiv prin amestecarea preparatelor, modificarea numărului de doze infectate, cantității și intervalului dintre ele.

Pe de altă parte, imediat ce declarația a fost preluată de internauți și publicată pe rețelele de socializare, informațiile au fost cenzurate de autorități. De menționat este că, potrivit presei străine, în China s-au administrat deja circa 65 de milioane de doze de vaccinuri până la mijlocul lui martie.

În același timp, și un studiu efectuat în Chile arată că vaccinul chinezesc Coronavac are eficiența de doar circa 3% după prima doză. În același timp, eficiența lui crește la 56,5% la doua săptămâni de la a doua doză și de 27,7% în timpul primelor două săptămâni de la efectuarea acesteia.

Amintim că, pe 9 aprilie, Comitetul de coordonare a imunizării împotriva COVID-19 a anunțat că s-a decis achiziția directă a 400.000 doze de vaccin CoronaVac, produs de SINOVAC, după stabilirea tuturor condițiilor de contractare

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button