fbpx

Grecia va testa 250.000 de elevi și profesori, după ce a depistat sute de cazuri fără simptome COVID-19

În lupta împotriva pandemiei de COVID-19, Guvernul de la Atena a distribuit luni, în regim de gratuitate, 380.000 de autoteste pentru depistarea cazurilor de infectare cu noul coronavirus, informează digi24.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Primii rezidenţi din Atena care vor fi testaţi în cadrul acestui program vor fi aproximativ 250.000 de elevi din ultimele trei clase de liceu, precum şi profesorii şi personalul auxiliar din acele unităţi de învăţământ, a declarat prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis pentru televiziunea de stat ERT.

El a anunţat că 613 cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost depistate în liceele din Atena. Acei elevi şi profesorii lor vor trebui să se izoleze la domiciliu. În majoritatea cazurilor, elevii infectaţi nu prezentau niciun simptom.

Luni, autorităţile elene au permis desfăşurarea cursurilor şcolare cu prezenţă fizică a elevilor pentru ultimele trei clase din liceele locale, după o perioadă de mai multe săptămâni în care toate şcolile din Grecia au fost închise.

Potrivit prim-ministrului grec, alte 10 milioane de autoteste COVID-19 vor fi distribuite în regim de gratuitate în săptămânile următoare.

Persoanele care lucrează în domenii precum comerţul cu amănuntul şi serviciile de livrări, precum şi şoferii de autobuze, conductorii de tramvaie şi trenuri vor primi la rândul lor astfel de teste.

Toate aceste persoane se vor testa la domiciliu de două ori pe săptămână. Autotestele distribuite de autorităţile elene vor putea fi ridicate din farmaciile locale.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button