fbpx

foto, video | Lupte de stradă în Rusia la -50 de grade între demonstranţii pro-Navalnîi şi poliţie. Protestatarii au venit la închisoarea opozantului

Poliţia din Rusia a arestat aproape 2000 de persoane la manifestaţiile organizate în întreaga ţară pentru eliberarea lui Alexei Navalnîi, principalului opozant al lui Vladimir Putin, arestat în urmă cu o săptămână, la revenirea în ţară, informează Agerpres. În Siberia, protestele s-au desfăşurat la -50 de grade Celsius.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Protestatarii au ajuns până la închisoarea unde este deținut Alexei Navalnîi, „Tăcerea Marinarului”. Forțele de securitate au reacționat brutal, bătându-i și arestându-i pe susținătorii opozantului.

Soția lui Alexei Navalnîi, Iulia, a fost eliberată. În schimb, potrivit unor surse independente, în jur de 2000 de protestatari, inclusiv minori, ar fi fost arestați.

O jurnalistă ar fi fost bătută de forțele de ordine în Sankt Petersburg, în timp ce un alt ziarist a fost arestat. Protestatari bătuți au fost și la Kazan, al optulea oraș ca mărime din Rusia, capitala Republicii Tatarstan.

La Moscova, forțele speciale OMON au intervenit în forță odată cu lăsarea serii și i-au împrăștiat pe protestatarii care se adunaseră în Piața Pușkin.

 

Articole asemănătoare

Back to top button