fbpx

foto, video | Aproape 15.000 de oameni au participat la cea mai mare bătaie cu roșii din lume

„La Tomatina”, celebra bătaie cu roşii care atrage anual mii de turişti în oraşul Buñol din estul Spaniei, a avut loc miercuri. Circa 15.000 de oameni au participat la evenimentul care a făcut înconjurul lumii. Drept muniție, au folosit aproape 120 de tone de roșii foarte coapte, iar pentru a se proteja de sucul acid al tomatelor, au purtat ochelari de înot și măști de scufundări, scrie Digi24.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Originea evenimentului datează din perioada unei dispute ce a avut loc în 1945, cu ocazia Zilei oraşului, care s-a terminat printr-o bătaie generală cu roşii, luate de pe rafturile unui vânzător local de zarzavaturi. De atunci, criticii evenimentului denunţă o risipă alimentară. Însă roșiile sunt cultivate în mod special pentru Tomatina, iar dacă sărbătoarea nu ar mai avea loc, nu ar mai fi plantate.

Această prezentare necesită JavaScript.

Datorită Tomatinei, numeroşi agricultori obțin un câștig care le permite să treacă de perioada friguroasă, deoarece Primăria din Bunol comandă roșiile cultivatorilor locali de tomate cu câteva luni înaintea acestui eveniment anual.

Însă La Tomatina a devenit cu adevărat populară în 1980, când a primit o atenție mediatică sporită și a făcut înconjurul lumii.

Sărbătorit în fiecare an în ultima miercuri a lunii august, evenimentul este acum considerat un fenomen național și mondial, atrăgând curioși din toată lumea.

Participanții care se îmbracă cu tricouri și pantaloni scurți în culori deschise participă la bătaia cu roșii care durează aproape o oră și transformă orașul într-o mare de roșii pasate.

Ei folosesc ochelari de soare, ochelari de înot şi măşti de scufundări pentru a-şi proteja ochii de roşiile aruncate din camioane sau lansate în aer de participanţi aflaţi în spatele unor vehicule.

După bătaia cu roșii, are loc de regulă o petrecere stradală care durează până seara.

Articole asemănătoare

Back to top button