fbpx

foto | Un tablou al lui Klimt, dispărut timp de 23 de ani, va fi expus la o galerie de artă din Italia

Un tablou realizat de pictorul austriac Gustav Klimt, dispărut timp de 23 de ani, va fi expus sâmbătă la o galerie de artă din Italia, relatează agerpres.ro.

Portretul unei doamne a fost furat de la Galeria Ricci Oddi din Piacenza, nordul Italiei, în februarie 1997, și a fost găsit în curtea aceleiași galerii în decembrie 2019.

Câțiva muncitori italieni au găsit portretul tinerei femei, finalizat în 1917, atunci când curățau iedera de pe zidul exterior al galeriei și au descoperit o ușă ce acoperea o mică grotă. Tabloul era înfășurat într-un sac de plastic negru și părea a fi nedeteriorat.

Foto: Agerpres

Expunerea picturii este în primul rând „un cadou pentru orașul Piacenza, atât de afectat de pandemia care a lovit țara noastră și întreaga lume” a declarat directorul galeriei, Massimo Ferrari, într-un comunicat.

Galeria Ricci Oddi urma să organizeze cu această ocazie o ceremonie ce va fi difuzată online, deoarece spațiile dedicate artei sunt încă închise publicului în Italia din cauza pandemiei de COVID-19.

Pictura recuperată face parte dintr-o serie de portrete pe care Gustav Klimt le-a finalizat în ultimii ani de viață, între 1916 și 1918.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button