fbpx

foto | Un tablou al lui Klimt, dispărut timp de 23 de ani, va fi expus la o galerie de artă din Italia

Un tablou realizat de pictorul austriac Gustav Klimt, dispărut timp de 23 de ani, va fi expus sâmbătă la o galerie de artă din Italia, relatează agerpres.ro.

Portretul unei doamne a fost furat de la Galeria Ricci Oddi din Piacenza, nordul Italiei, în februarie 1997, și a fost găsit în curtea aceleiași galerii în decembrie 2019.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Câțiva muncitori italieni au găsit portretul tinerei femei, finalizat în 1917, atunci când curățau iedera de pe zidul exterior al galeriei și au descoperit o ușă ce acoperea o mică grotă. Tabloul era înfășurat într-un sac de plastic negru și părea a fi nedeteriorat.

Foto: Agerpres

Expunerea picturii este în primul rând „un cadou pentru orașul Piacenza, atât de afectat de pandemia care a lovit țara noastră și întreaga lume” a declarat directorul galeriei, Massimo Ferrari, într-un comunicat.

Galeria Ricci Oddi urma să organizeze cu această ocazie o ceremonie ce va fi difuzată online, deoarece spațiile dedicate artei sunt încă închise publicului în Italia din cauza pandemiei de COVID-19.

Pictura recuperată face parte dintr-o serie de portrete pe care Gustav Klimt le-a finalizat în ultimii ani de viață, între 1916 și 1918.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button