fbpx

foto | Toyota vrea să-și construiască propriul oraș hi-tech „al viitorului”. Cum va arăta, ce locuitori va găzdui și ce scopuri are?

Toyota a anunțat că vrea să-și contruiască propriul oraș hi-tech pentru a testa inteligența artificială și roboți. Reprezentanții spun că va fi un „un oraș al viitorului”, va fi construit la poalele Muntelui Fuji din Japonia, la aproximativ 100 de kilometri de Tokyo, iar proiectul va fi demarat anul viitor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Mai mult, producătorul auto a dezvăluit și numele acestuia – „Woven City”, iar potrivit CEO-ului Toyota, Akio Toyoda, orașul va găzdui inițial 2000 de persoane, primii rezidenți fiind angajații firmei și familiile acestora, precum și pensionarii, comercianții cu amănuntul, cercetătorii și alți parteneri ai proiectului. „Laboratorul viu” va permite specialiștilor să testeze tehnologia emergentă într-un „mediu real”.

„Având în vedere că clădirile și vehiculele sunt conectate și comunică între ele prin date și senzori, vom putea testa tehnologia AI, atât în lumea virtuală cât și în cea fizică, maximizându-i potențialul. Vrem să transformăm inteligența artificială în inteligență amplificată”, a explicat Akio Toyoda.

Gigantul producător mai dezvăluie că proiectul va fi alimentat cu celule de combustibil cu hidrogen și panouri solare pe acoperiș. Mai mult, locuitorii de aici vor circula doar cu mașini complet autonome și cu emisii zero, iar pentru livrări și comerț va fi folosită o flotă de autovehicule cunoscute sub numele de Toyota e-Palettes, transmite libertatea.ro.

Conceptul orașului este realizat în colaborare cu firma daneză de arhitectură Bjarke Ingels Group (BIG), iar locuințele vor fi create în mare parte din lemn și doar parțial construite cu ajutorul roboticii.

Iată câteva schițe ale proiectului:

Articole asemănătoare

Back to top button