fbpx

foto | Operațiune ca în filmele de ficțiune. Sute de viespi ucigașe au fost prinse de biologi în costume speciale

Cuibul a sute de viespi ucigașe a fost distrus de biologi. Oamenii de știință din Washington, îmbrăcați în costume speciale, au „aspirat” insectele dintr-un copac.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Viespile sun originare din Asia, habitatul lor natural fiind China și Japonia, însă în ultima perioadă ele sunt observate tot mai frecvent în alte zone, iar cercetătorii nu știu cum să le explice apariția. În SUA acestea au fost văzut pentru prima dată în luna mai.

Atunci, adepții teoriei conspirației declarau că apariția viespilor asiatice a fost prezisă de filmul animat The Simpsons, în același episod în care a fost prevăzută și pandemia. Conform scenariului, după ce locuitorii din Springfield se îmbolnăvesc de o boală necunoscută după ce primesc colete din Asia. În căutarea tratamentului, ei dau de un camion, însă din neatenție deschid o cutie în care sunt „albine ucigașe”.

Pentru a identifica unde se află stupul, oamenii de știință au prins mai multe insecte și, cu ajutorul aței dentare, le-au fixat dispozitive de urmărire, transmite BBC. Ei precizează că insectele gigantice atacă „casele” albinelor care produc miere și le distrug în câteva ore.

Viespile ucigașe pot crește până la dimensiunea de cinci centimetri. Acul veninos poate să treacă prin haine, iar înțepătura sau saliva sunt de cele mai multe ori fatale și omoară circa 40 de oameni anual în Asia.

Foto via Twitter

Articole asemănătoare

Back to top button