fbpx

foto | O nouă furtună puternică devastează Grecia în exact aceleași zone distruse la începutul lunii

O furtună extrem de puternică lovește din nou Grecia, chiar în zonele care au fost devastate de ciclonul Daniel la începutul lunii. Furtuna Elias a adus ploi puternice, grindină și inundații, în zona continentală, dar și în insula Evia. Autoritațile elene au închis școlile în mai multe regiuni și au evacuat zone aflate în pericol.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Inundaţiile au lovit centrul Greciei miercuri, pentru a doua oară în această lună, oraşul Volos fiind deosebit de grav afectat după ce o furtună care a avut loc luna trecută a ucis 17 persoane şi a provocat pagube importante, scrie Digi24.

Autorităţile au impus interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii în Volos, un oraş cu o populaţie de aproape 140.000 de locuitori, în timp ce furtuna Elias a transformat străzile în râuri.

Această furtună, a doua care a lovit ţara în trei săptămâni, a provocat deja inundaţii pe insula Eubeea, în apropiere de Atena. Satele din jurul oraşului Volos au fost evacuate. La începutul lunii septembrie, centrul Greciei a fost devastat de ploi torenţiale care au distrus culturi şi au ucis zeci de mii de animale într-o zonă care este inima producţiei agricole greceşti.

Ministrul Agriculturii Lefteris Avgenakis a declarat miercuri că echipele care s-au ocupat de curăţenie au eliminat deja peste 180.000 de animale şi păsări moarte, dar au rămas multe alte animale la care nu s-a putut ajunge. Au fost distruse culturi de bumbac, porumb, grâu, mere şi kiwi.

Această prezentare necesită JavaScript.

Articole asemănătoare

Back to top button