fbpx

foto | Expoziție de tancuri rusești distruse, la Kiev: Ucraina marchează 32 de ani de independență postsovietică

Luni, centrul capitalei Kiev s-a umplut cu ce a mai rămas din tancurile şi vehiculele de luptă ruseşti distruse în război. Ucraina va fi în sărbătoare națională joi, de Ziua Independenţei, care marchează 32 de ani de eliberare sovietică.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Sărbătoarea naţională de joi, 24 august, care marchează 32 de ani de independenţă postsovietică, are loc la exact 18 luni de când Rusia şi-a lansat invazia pe scară largă asupra statului vecin din sud, scrie Digi24.

Oamenii s-au deplasat pe Strada Kreşceatîk, în inima capitalei ucrainene, privind și făcând fotografii cu tancuri carbonizate şi alte echipamentelor de luptă rusești, aranjate într-un şir lung, ca o paradă militară a morţilor, remarcă Reuters.

Localnica Natalia Koval, în vârstă de 59 de ani, şi-a exprimat groaza faţă de ceea ce reprezintă de fapt trofeele de război, dar a spus că este încrezătoare că Ucraina va învinge în cele din urmă Rusia.

„Statul nostru va sărbători”, a spus ea. „Da, poate nu încă… dar acel moment va veni, iar această victorie nu va fi numai a noastră, ci o victorie pentru întreaga lume”, a adăugat femeia.

Sărbătoarea de Ziua Independenţei, care nu va fi marcată cu fast din cauza bilanţului îngrozitor al războiului, vine într-un moment critic pentru Kiev, cu contraofensiva sa împotriva forţelor de ocupaţie ruse care face progrese mai degrabă lente în estul şi sudul ţării, departe de Kiev, şi în cadrul căreia trupele ucrainene nu au reuşit deocamdată să recupereze localităţi importante, comentează Reuters.

Locuitorii din centrul Kievului spun că le-a plăcut să vadă expus echipament militar rus distrus şi şi-au exprimat speranţa că spiritul de luptă al ucrainenilor de pe front va fi stimulat.

„Cred că este o idee bună să arătăm de ce este capabilă armata noastră şi… pentru a arăta cât de slabi sunt (ruşii) în luptă”, a spus Mark Omelcenko, în vârstă de 23 de ani. „Este important să vedem astfel de exemple ale victoriilor noastre”, a adăugat tânărul.

Mikola Kaplun, un bărbat în vârstă de 74 de ani din oraşul Viniţa, care şi-a vizitat nepoata, a spus că este recunoscător pentru sprijinul occidental într-un război care, a recunoscut el, pare uneori că durează de prea mult timp.

„Dar sentimentul că victoria va veni în cele din urmă nu a dispărut. Şi intuiţia mea îmi spune că toate acestea se vor încheia până la sfârşitul anului, cu victoria noastră”, spune bărbatul.

Această prezentare necesită JavaScript.

Articole asemănătoare

Back to top button