fbpx

foto | Circa 16 kg de plastic au fost descoperite în burta unei balene. Nu putea să vâneze și a încurcat deșeurile cu meduzele

Circa 16 kilograme de plastic au fost găsite în burta unui pește care a eșuat pe țărmul francez. Printre acestea se număra pachete de la chipsuri și paste și multe pungi din plastic.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Este vorba despre o balenă cu cioc, cadavrul căreia a fost aruncat la mal în localitatea landes. Acesta a fost găsit în proces de descompunere de către trecători.

Oamenii au alertat autoritățile, iar specialiștii responsabili de monitorizare au disecat rămășițele ei, transmite Digi24, citând EFE. Aceștia consideră că peștele avea o boală parazitară, nu mai putea să vâneze și a încurcat deșeurile cu meduze, înghițindu-le.

„Din cauza bolii, a trecut de la statutul de vânător activ la cel de ţestoasă, care înghite plasticul pe care îl confundă cu meduzele. Astfel de deşeuri căptuşesc pereţii stomacului şi ai intestinului, putând provoca ocluzii şi împiedicând nutrienţii să treacă în sânge”, explică specialiștii.

Atenție! Urmează imagini care vă pot afecta emoțional!
Foto: Digi24/Itsas Arima

 

Articole asemănătoare

Back to top button