fbpx

Finlanda își închide granițele pentru turiștii ruși, după ordinul de mobilizare parțială a lui Putin

Finlanda își va închide granițele pentru turiștii ruși după ce președintele rus Vladimir Putin a emis un ordin de mobilizare parțială a rezerviștilor, relatează The Guardian.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Miniștrii finlandezi au anunțat vineri seară că guvernul va interzice turiștilor ruși să treacă granițele în următoarele zile, scrie digi24.ro.

„Aspirația și scopul este de a reduce semnificativ numărul de persoane care vin în Finlanda din Rusia”, a spus președintele țării, Sauli Niinistö, pentru postul de stat Yle.

Decizia vine după ce traficul la punctele de trecere a frontierei ruse cu Finlanda a crescut, după ce ordinul de mobilizare a stârnit temeri în Rusia că bărbații apți de luptă vor fi trimiși în primele linii ale războiului din Ucraina.

În ultimele săptămâni, Finlanda a fost supusă unei presiuni enorme din partea vecinilor săi din UE, după ce a refuzat să urmeze exemplul Estoniei, Letoniei, Lituaniei și Poloniei, care au interzis turiștilor ruși să intre în Europa pe la frontierele lor.

Amintim că, în ultimele zile, cozi uriașe de mașini s-au format la aproape toate vămile terestre ale Federației Ruse. Tot mai mulți cetățeni ruși vor să părăsească țara după decretarea, de către Vladimir Putin, a mobilizării parțiale. La frontiera Rusiei cu Finlanda, vameșii finlandezi au raportat un „număr excepțional” de ruși care au trecut granița în Finlanda.

Articole asemănătoare

Back to top button