fbpx

foto, video | Bărbații părăsesc în masă Rusia. Cozi kilometrice la aproape toate vămile: „Nu vreau să fiu carne de tun”

Cozi uriașe de mașini s-au format la aproape toate vămile terestre ale Federației Ruse. Tot mai mulți cetățeni ruși vor să părăsească țara, la o zi după decretarea, de către Vladimir Putin, a mobilizării parțiale. La frontiera Rusiei cu Finlanda, vameșii finlandezi au raportat un „număr excepțional” de ruși care au trecut granița în Finlanda în cursul nopții trecute, informează The Moscow Times.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Mii de bărbați ruși de vârsta încorporării încercau astfel să părăsească țara încă din cursul serii de miercuri, la puțin timp după anunțul referitor la mobilizarea parțială. „Nu veau să fie carne de tun”, a declarat pentru The Moscow Times, sub anonimat, un bărbat din Moscova în vârstă de 30 de ani.

Un bilet dus spre Erevan – 2621 de dolari. Aproape 5000 de ruși au trecut granița în Finlanda în ultimele 24 de ore

Biletele pentru zborurile directe spre destinații din Armenia, Turcia și Azerbaidjan – țările vecine Rusiei pentru care cetățenii ruși nu au nevoie de viză – s-au epuizat rapid. Astfel, joi, un bilet de avion „dus” spre Erevan a ajuns să fie vândut cu 2.621 de dolari, în vreme ce un bilet dus către Dubai costa 2784 de dolari.

„Fratele meu e speriat. Încercăm să-i cumpărăm ugent un bilet de avion”, a declarat pentru Moscow Times o femeie al cărei frate tocmai a terminat stagiul militar. „Sperăm să poată trece granița fără probleme”. Legile rusești restricționează libera circulație doar în cazul decretării mobilizării generale. Până acum, Kremlinul nu a luat vreo decizie referitoare la închiderea granițelor.

În ultimele 24 de ore, 4800 de ruși au trecut granița în Finlanda. Comparativ, săptămâna trecută, numărul era de 3100 de cetățeni ruși, scrie digi24.ro.

Foto: Profimedia Images

Cozi uriașe de mașini și aglomerație în vămi s-au înregistrat și la granițele Rusiei cu Georgia, Mongolia sau Kazahstan. Centre de recrutare ale armatei ruse atacate cu cocktailuri Molotov Un birou de recrutare al armatei ruse din Nijnîi Novorod (la 440 kilometri est de Moscova) a fost atacat cu un cocktail Molotov în cursul nopții de miercuri spre joi.

Autoritățile au spus că atacul a provocat „daune minore” la un cabinet stomatologic aflat în clădirea în care se afla și centrul de recrutare. Un al centru de recrutare din Sankt Petersburg a fost de asemenea incendiat, Intrarea unei clădiri a administrației locale din orașul Toliatti, aflat la 1000 kilometri est de Moscova, a fost de asemenea cuprinsă de flăcări, în urma unui atac similar cu un cocktail Molotov.

Articole asemănătoare

Back to top button