fbpx

„Festivalul vaccinării”, lansat de țara care a înregistrat circa 150.000 de infectări într-o zi

În plin război cu pandemia, India lansează „Festivalul vaccinării”. Măsura a fost impusă de Guvern după ce țara a ajuns la circa 150.000 de îmbolnăviri într-o zi.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Programul, numit de localnici „Tika Utsav”, a fost lansat duminică. Conform presei străine, astfel autoritățile își propun să imunizeze timp de patru zile cât mai multe persoane,

„Festivalul” se va desfășura până pe 14 aprilie. Eligibili pentru administrarea sunt persoanele din grupurile considerate prioritare, în mare parte lucrătorii medicale, dar și cei care au peste 45 de ani.

De menționat este și faptul că, după creșterea numărului de infectări, India a anunţat că a interzis exportul medicamentului antiviral Remdesivir, iar anterior s-a anunțat că și vaccinul AstraZeneca, care este scos de pe rafturile făbricilor indieni, riscă să nu fie exportat.

Măsura a trezit îngrijorarea comunității internaționale, deoarece mai multe țări au comandat preparatul. Bunăoară, Marea Britanie comandase de la Serum Institute of India 10 milioane de doze, iar în total întreprinderea are contracte pentru producerea a 550 de milioane de doze din vaccin AstraZeneca și 550 de milioane de doze de Novovax pentru schema COVAX între 2021 și 2022.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button