fbpx

EBU menține decizia organizării Eurovision 2023 într-o altă țară decât Ucraina: Înțelegem pe deplin dezamăgirea

Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU) menține decizia organizării Eurovision 2023 într-o altă țară decât Ucraina. Reprezentanții comunică că înțeleg pe deplin dezamăgirea cu privire la imposibilitatea organizării următoarei ediții în Ucraina, țara câstigătoare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Decizia a fost ghidată de responsabilitatea EBU de a se asigura că sunt îndeplinite condițiile pentru a garanta siguranța și securitatea tuturor celor care lucrează și participă la eveniment, a cărui planificare trebuie să înceapă imediat în țara gazdă”, comunică EBU.

Potrivit unui comunicat, cel puțin 10.000 de oameni sunt de obicei acreditați pentru a lucra la concursul Eurovision, inclusiv echipaj, personal și jurnaliști. Alți 30.000 de fani din întreaga lume sunt așteptați să călătorească la eveniment.

„Este esențial ca deciziile luate în legătură cu un eveniment de televiziune în direct atât de complex să fie luate de profesioniști din domeniul audiovizualului și să nu devină politizate.

Regulile Eurovision Song Contest, cu care toți radiodifuzorii participanți sunt de acord, precizează clar că evenimentul poate fi mutat într-o situație de forță majoră, cum ar fi un război în desfășurare.

Ca răspuns la chestionarul de securitate al EBU, o serie de riscuri care ar avea un impact asupra planificării imediate pentru un eveniment atât de mare, inclusiv riscul „sever” de raiduri aeriene/atacuri cu aeronave sau atacuri cu drone sau rachete, care pot provoca victime semnificative, au fost evidenţiată de evaluarea ucraineană care ne-a fost oferită.

În plus, EBU a solicitat consiliere de securitate terță parte, care a declarat în mod clar că contramăsurile propuse pentru a atenua amenințările care planifica evenimentul în Ucraina au fost insuficiente pentru un eveniment public internațional și evaluarea riscului unui eveniment cu victime în masă din cauza conflictului în curs este „înalt”.

Pe lângă preocupările de securitate, conflictul continuu din Ucraina face ca delegațiile și participanții să fie reticenți în a călători în țară. Am remarcat, de asemenea, comentariile făcute de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, că războiul din Ucraina „ar putea dura ani”.

În ceea ce privește posibilitatea de a găzdui Concursul într-o locație de frontieră în apropierea unei țări vecine, specificațiile locațiilor sugerate și lipsa infrastructurii necesare înconjurătoare nu îndeplinesc cerințele ESC.

Atunci când luat decizia, EBU a luat notă, de asemenea, că, pe baza informațiilor noastre actuale, niciun turneu internațional major de concerte nu va vizita Ucraina pe parcursul anului 2023.

Toate acestea contribuie la evaluarea generală a EBU că, în ceea ce privește securitatea și garanțiile operaționale, cerințele necesare pentru găzduire, așa cum sunt stabilite în Regulamentul Eurovision Song Contest, nu sunt îndeplinite.

Luând în considerare toate acestea, EBU, cu regret, a luat decizia de a muta evenimentul în altă țară și va continua discuțiile privind găsirea unei locații potrivite pentru Eurovision Song Contest de anul viitor. Suntem bucuroși să ne angajăm în continuare cu membrul nostru ucrainean UA:PBC în toate aceste probleme”, se arată în comunicatul EBU.

Articole asemănătoare

Back to top button