fbpx

Cum intenționează Instagram să combată hărțuirea online a utilizatorilor săi? Noile măsuri, disponibile în șapte țări

Despre hărțuirea online s-a vorbit mult de-a lungul timpului, iar acest subiect a stârnit numeroase controverse. Acum, însă, reprezentanții Facebook au anunțat că vor lua măsuri pentru a stopa acest fenomen atât pe Facebook, cât și pe Instagram.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, din dorința de a stopa hărțuirea online, utilizatorii vor avea la dispoziție o funcție ce va permite blocarea mesajelor care conțin expresii ofensatoare, dar și emoji, scrie digi-life.tv.

Această funcție este disponibilă, deocamdată, pentru utilizatorii din șapte țări, printre care Austria, Noua Zeelandă, Canada și Germania, însă urmează să fie implementată în toată lumea.

„În aceste ţări au existat personalităţi publice, în special fotbalişti, care au fost victime ale unor abuzuri şi termeni ofensatori în mesajele directe”, a precizat pentru AFP Clotilde Briend, responsabilă pentru politici publice în cadrul Instagram.

De asemenea, aceasta a dezvăluit că ”vor oferi posibilitatea fiecărui utilizator de a semnala sau nu aceste mesaje”, ce vor rămâne accesibile într-un inbox separat.

Filtrarea se face direct pe dispozitivul utilizatorului şi, potrivit lui Clotilde Briend, poate fi apoi extinsă la celelalte servicii de mesagerie populare ale grupului Facebook: Messenger şi Whatsapp.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button