fbpx

Cum a ajuns un australian blocat în Israel pentru următorii 8000 de ani

Unui bărbat i s-a interzis să părăsească Israelul timp de aproape 8000 de ani în temeiul unei legi bizare a divorțului, după ce fosta lui soție a depus o cerere de întreținere a copilului, scrie dcnews.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, lui Noam Huppert, un bărbat în vârstă de 44 de ani, i se interzice să părăsească țara până la 31 decembrie 9999, cu excepția cazului în care plătește mai mult de 3 milioane de dolari pentru întreținerea copiilor.

Acesta este originar din Australia și s-a mutat în Israel în 2012 pentru a fi mai aproape de cei doi copii ai săi, după ce fosta lui soție s-a întors în țară și a depus un dosar de divorț împotriva lui într-un tribunal israelian, relatează news.com.au. În 2013, instanța a emis un așa-numit ordin de „stay-of-exit” împotriva lui Huppert. Acestuia interzice să părăsească țara chiar și pentru a merge în vacanță sau la muncă, până când nu plătește banii pentru întreținerea celor doi copii.

Acesta a spus: „Din 2013, sunt blocat în Israel”, susținând că este unul dintre numeroșii cetățeni străini care au fost „persecutați de sistemul de „justiție” israelian doar pentru că au fost căsătoriți cu femei israeliene”.

Bărbatul încearcă să prevină cazuri similare

Huppert vrea să-și împărtășească povestea „pentru a-i ajuta pe alți australieni care ar putea suferi această experiență care le pune viața în pericol”.

În Israel, legile divorțului precizează că femeile pot interzice deplasarea tatălui copiilor lor pentru a se asigura că vor primi plăți pentru întreținerea copiilor, potrivit lui Sorin Luca, directorul documentarului No Exit Order.

Bărbații ar trebui să plătească 100% sau mai mult din venit pentru copiii lor și riscă închisoare până la 21 de zile de fiecare dată când nu reușesc să vină cu plățile lunare.

Jurnalista britanică Marianne Azizi, care a făcut campanie pentru a crește gradul de conștientizare a problemei, ar fi spus că este „aproape imposibil de stabilit” numărul exact de bărbați afectați de lege. Jurnalista estimează că există „sute” de cetățeni australieni în aceeași situație, scrie NYPost.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button