fbpx

Creștere accelerată a numărului de cazuri în Cuba. Țara, afectată de varianta Delta

Circulația variantei Delta a coronavirusului a dus la o „creștere dramatică” a numărului de cazuri în Cuba, a anunțat, miercuri, Organizația Panamericană a Sănătății.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Cazurile de Covid-19 şi decesele se înmulţesc în Cuba, unde multe provincii se confruntă cu creşteri dramatice ale infectărilor”, a declarat Carissa Etienne, directoarea OPS, agenţia regională a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, conform Agerpres.

Situaţia este „deosebit de acută” în regiunea turistică Matanzas, a precizat ea.

Potrivit lui Ciro Ugarte, şeful situaţiilor de urgenţă din OPS, Cuba, o țară de 11 milioane de locuitori a cunoscut în această săptămână un record de contaminări de la apariţia virusului în martie 2020.

„Au fost înregistrate peste 43.000 de cazuri, ceea ce reprezintă o creştere de 21% (n. red. – faţă de săptămâna precedentă), cu o medie de 6.199 de cazuri zilnice”, a subliniat Ciro Ugarte care a atras atenţia că varianta Delta circulă deja în mai multe provincii.

Cu toate acestea, el nu a stabilit o legătură cu recentele proteste împotriva regimului care au avut loc în 11 şi 12 iulie – „Numărul cazurilor din Cuba era deja în creştere înainte de manifestaţiile recente”, a spus el.

Cuba nu s-a alăturat programului de distribuţie a vaccinurilor COVAX, sprijinit de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi gestionat de OPS în America Latină. Cu toate acestea, un program de vaccinare a fost lansat la mijlocul lui mai, cu două vaccinuri candidate care au fost dezvoltate de oamenii de ştiinţă cubanezi. Până la 17 iulie, 3,3 milioane de persoane, 30% din populaţie, un nivel încă scăzut, au fost vaccinate cu aceste seruri, potrivit lui Ciro Ugarte.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button