fbpx

Coronavirus: Italia devine cea mai afectată țară din Europa și a treia la nivel mondial. Trei persoane au decedat, iar 150 au fost infectate

Țara în care locuiește o comunitate mare de moldoveni – Italia – a devenit în doar câteva ore cea mai afectată din Europa, din cauza coronavirusului, și a treia la nivel mondial, după China și Coreea de Sud. Potrivit ultimelor informații, trei persoane infectate au decedat și peste 150 luptă cu virusul.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În țară s-a instalat panica, iar orașe întregi au fost puse sub carantină. Școli, spitale, tribunale, restaurante, magazine și alte locuri publice au fost deja închise. Din numărul total al celor infectați (circa 157) 26 sunt în stare gravă sau critică.

În context, premierul Giuseppe Conte a declarat că autoritățile italiene au luat măsuri fără precedent pentru a limita riscul de răspândire a coronavirusului. Deși în mediul online au apărut mai multe imagini și declarații precum că rafturile din magazine sunt aproape goale, oficialul spune că temerile privind stocul de alimente din orașele afectate de virus nu sunt îndreptățile, transmite digi24.ro.

„Am luat măsuri pe care nicio altă țară nu le-a luat. Aceste măsuri trebuie să reducă riscul de contaminar. Protecția civilă a reacționat imediat. Este posibil să fi avut unele scăpări în primele zile, dar am folosit resurse umane și financiare incredibile. Am impus verificări suplimentare, dar este imposibilă efectuarea unor controale atât de largi încât să-i acoperim pe toți cei care intră în Italia prin toate mijloacele. Asta ar însemna blocarea țării”, a spus Giuseppe Conte.

Articole asemănătoare

Back to top button