fbpx

Conflictul degenerează după armistițiu? Noi lovituri aeriene israeliene împotriva Hamas în Fâșia Gaza

Noi raiduri aeriene ale armatei israeliene contra Hamas s-au desfășurat în Fâșia Gaza. Armata anunță că a purces la acțiuni militare după ce din militanți palestinieni ar fi aruncat spre teritoriul Israelului baloane incendiare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Violențele degenerează după ce în mai între Hamas și Israel a fost încheiat un armistițiu, conform Digi24, cu referire la BBC. Anterior lui, timp de 11 zile, confruntările armate au cuprins mai multe regiuni, iar mai mult de 260 de persoane au decedat.

Militarii israelieni au anunțat că sunt gata pentru oricare scenariu, inclusiv reluarea ostilităților. Din fericire, atacurile din această noapte nu s-au soldat cu victime, însă au generat mai multe incendii de vegetație.

Presa afiliată Hamas scria anterior că atacurile cu baloane incendiare ar fi o reacție la un marș naționalist, desfășurat marți în Ierusalimul de este. Acesta a fost autorizat de Guvernul condus de ex-premierul Netanyahu, iar înainte de eveniment armata israeliană a fost plasată în stare de alertă sporită.

Articole asemănătoare

Back to top button