fbpx

Companiile europene care ar ajuta la construirea Nord Stream 2 ar putea fi sancționate de SUA: „Le informăm ce riscă şi le îndemnăm să renunţe”

Departamentul de Stat al Statelor Unite ar putea sancționa companiile europene care sunt suspectate că ajută Rusia la construirea gazoductului Nord Stream 2. Administrația Trump pregătește o ultimă rundă de măsuri împotriva acestui proiect.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Gazoductul Nord Stream 2 reprezintă un proiect de investiții în valoare de 11 miliarde de dolari. Acesta este finanțat de Gazprom în proporție de 50%, informează Digi24, cu referire la Reuters. Cealaltă parte a finanțării vin din partea a cinci companii europene, iar odată ce va fi dat în exploatare, prin gazoduct se vor transporta până la 110 miliarde de metri cubi de gaze naturale din Rusia spre Germania, fără a trece prin Ucraina.

„Încercăm să informăm companiile despre ce riscă și le îndemnăm să renunţe până când este prea târziu”, a declarat o sursă guvernamentală americană sub protecţia anonimatului.

Conform sursei citate, Departamentul de Stat al SUA ar urma să publice până la sfârșitul săptămânii un raport cu privire la companiile vizate. Totodată, administrația Trump ar fi solicitat în ultimele luni informații în acest sens de la mai multe întreprinderi europeni, inclusiv din Germania.

Proiectul Nord Stream 2 este criticat și de președintele ales al SUA. Bunăoară, Joe Biden a fost împotriva acestuia încă în perioada când era vicepreşedinte în cabinetul Barack Obama.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button