fbpx

Comerțul global, în pericol de instabilitate? Canalul Suez este blocat de o navă care a eșuat, iar peste 180 de corăbii așteaptă să-l poată trece

Canalul Suez a fost blocat de o navă de 400 de metri care a eșuat. Peste 180 de corăbii stau în rând ca să poată trece, iar intervențiile autorităților sunt deocamdată zadarnice.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Nava Ever Givern poate transporta până la 200.000 de tone de marfă și a rămas blocată perpendicular pe canal, transmite Digi24, cu referire la The Guardian. Aceasta se deplasa din China spre Rotterdam, fiind deținută de o companie taiwaneză, dar înregistrată în Panama.

Pentru a soluționa problema, autoritățile egiptene au trimis la fața locului excavatoare, dar acestea nu au reușit să schimbe poziția corăbiei. De menționat este că blocajul perturbă schimburile comerciale, deoarece circa 12% din volumul comerțului mondial traversează canalul.

Canalul Suez face legătura între Marea Mediterană și Oceanul Indian, prin Marea Roșie. Actualmente, la ambele capete ale canalului s-au format rânduri de nave încărcate cu diverse bunuri, iar Bloomberg scrie că efectele incidentului se simt deja, Brent majorând prețurile la petrol brusc, pentru scurt timp, cu 2,5%.

De menționat este și faptul că incidentul nu este primul de acest gen. În 2017, o corabie japoneză a rămas blocată pe canal, dar a fost repusă pe curs în câteva ore.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button