fbpx

Comandantul Forțelor Armate Ucrainene: Două rachete rusești au trecut prin spațiul aerian al României

Comandantul Forțelor Armate Ucrainene, Valerii Zalujnîi a declarat că două rachete rusești Kalibr au trecut prin spațiul aerian al României vineri, 10 februarie. Ministerul Apărării din România a spus însă că informațiile nu se confirmă, transmite newsmaker.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Vineri, la ora 10:18, două rachete de croazieră rusești Kalibr au trecut frontiera de stat a Ucrainei cu Republica Moldova. La ora 10:33 aceste rachete au traversat spațiul aerian al României. După aceea, rachetele au intrat din nou în spațiul aerian al Ucrainei la punctul de trecere a frontierei celor trei state”, a scris Zalujnîi pe Twitter.

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ucrainene, Iurii Ignat, a declarat într-un comentariu pentru Ukrayinska Pravda că apărarea aeriană ucraineană ar fi putut doborî aceste rachete, dar, realizând „riscurile și amenințările la adresa populației unui stat străin”, nu a făcut acest lucru.

Amintim că șeful administrației regionale Nikolaev Vitali Kim declara, pe canalul său de Telegram, că o rachetă lansată de militarii ruși ar fi traversat spațiul aerian al Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut pe 10 februarie.

Canalele de Telegram din Ucraina menționau că racheta rusească a traversat spațiul Republicii Moldova, îndreptându-se spre direcția Cernăuți.

Ulterior, într-o declarație, Ministerul Apărării a confirmat traversarea spațiului aerian al țării noastre.

„Structurile responsabile din cadrul instituției au detectat, la ora 10:18, o rachetă, care a traversat spațiul aerian al Republicii Moldova, deasupra localității Mocra din regiunea transnistreană și, ulterior, deasupra localității Cosauți din raionul Soroca, cu direcția spre Ucraina”, a comunicat Ministerul.

Articole asemănătoare

Back to top button