fbpx

CNN: Administrația Biden ia în considerare desemnarea Grupului Wagner ca organizație teroristă străină 

Administrația președintelui american Joe Biden ia în considerare desemnarea grupului paramilitar Wagner ca organizație teroristă străină, pe fondul eforturilor continue de a impune Rusiei sancțiuni pentru războiul din Ucraina, a declarat un oficial american, relatează CNN.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Nu a fost luată nicio decizie finală și nu este clar cât de departe este administrația de a putea face această desemnare, având în vedere procesul legal laborios în luarea acestei decizii, a explicat oficialul, scrie HotNews.

Grupul Wagner este o companie privată de mercenari care a fost puternic implicată în luptele din Ucraina. Grupul este adesea descris ca trupele neoficiale ale președintelui Vladimir Putin.

Grupul a fost fondat oligarhul rus Evgheni Prigojin, cunoscut drept „bucătarul” lui Putin.

Grupul este deja sancționat de SUA, dar administrația Biden își propune să-l eticheteze drept organizație teroristă, pe fondul presiunilor – atât din partea ucrainenilor, cât și din partea Congresului – de a declara Rusia drept stat sponsor al terorismului din cauza invaziei Ucrainei și a atacurilor constante asupra populaţiei civile.

„În timp ce Ucraina continuă să prindă avânt pe câmpul de luptă, președintele Putin și-a concentrat furia și focul asupra populației civile a Ucrainei”, a declarat secretarul de stat al SUA Antony Blinken, la o conferință de presă miercuri, la reuniunea miniștrilor de externe ai NATO de la București, menționând că țintele lui Putin sunt căldura, apa și electricitatea.

Articole asemănătoare

Back to top button