fbpx

Cel mai longeviv animal de pe Pământ poate trăi peste 2000 de ani. Despre care este vorba

Rechinul din Groenlanda este recunoscut printre animalele cu longevitate extremă. Dar când vine vorba de cele mai longevive animale de pe Pământ, nu e vorba despre el.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Quahog-ul oceanic este o scoică cu aspect destul de neremarcabil, atingând o dimensiune de aproximativ 5 centimetri. Cea mai veche din istorie avea 507 ani, depășind rechinul din Groenlanda.

Cel mai longeviv animal de pe planetă

Oamenii de știință au descoperit cel mai mare burete de mare înregistrat la 2.133 de metri sub suprafața mării, în 2015, lângă Monumentul Național Marin Papahānaumokuākea din Hawaii. Organismele coloniale ca acest mastodontic au o creștere lentă, ceea ce înseamnă că trebuie să fie foarte vechi pentru a ajunge la dimensiuni enorme. Acest burete care a doborât recordul avea 3,7 pe 2,1 metri și, deși vârsta lui exactă nu este confirmată, Administrația Națională pentru Oceane și Atmosfere raportează că bureții pot trăi peste 2.300 de ani, scrie Playtech.

Un alt organism mic cu o afinitate curioasă pentru viață este meduza nemuritoare, Turritopsis dohrnii, care este puțin mai mică decât o unghie. După cum sugerează și numele, trucul nu este atât de mult să trăiască până la o vârstă mare, cât este, pur și simplu, să refuze să moară.

Când meduzele nemuritoare sunt rănite sau mor de foame, ele cad pe fundul mării și încep să se descompună. Cu toate acestea, în loc să moară în sensul tradițional, celulele lor se regrupează pentru a crea polipi (cea mai timpurie etapă de viață a meduzei). Acest lucru le face „nemuritoare din punct de vedere biologic”, dar T. dohrnii nu trăiește pentru totdeauna, deoarece nu se mai poate întoarce când a fost mâncată.

Ming scoica quahog a văzut câteva lucruri la vremea sa. A trăit prin Renaștere, revoluția industrială și era internetului. A fost martoră la nenumărate războaie și revoluții sângeroase, urmărind cum imperiile se ridicau și se prăbușeau.

Scoica quahog Ming, Arctica islandica, a murit doar după ce a fost înghețată pentru colectare de către cercetători. Nu este o cauză neobișnuită de deces pentru aceste scoici care sunt capturate și ucise în mod obișnuit pentru consumul comercial.

Articole asemănătoare

Back to top button