fbpx

Ce se întâmplă în lume? Peste 50 de elefanți au murit de foame într-un parc naţional din Zimbabwe

Încotro ne îndreptăm? – e întrebarea pe care ne-o adresăm la fiecare tragedie masivă ce se petrece în lume. E și cazul celor peste 55 de elefanți care au murit în ultimele două luni. Motivul – seceta severă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Această situație a avut loc în Parcul Național Hwange din Zimbabwe. Seceta a redus masiv nivelul culturilor, iar – astfel – elefanții nu au avut cu ce să se mai hrănească.

„Situația este cruntă. Elefanții mor de foame și aceasta este o mare problemă. Trupurile lor au fost depistate în găuri de apă goale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Zimparks, Tinashe Farawo, care a menționat că – în acest moment – parcul poate gestiona aproximativ 15.000 de elefanți, dar are peste 50.000.

Așadar, suprapopularea a determinat animalele să plece în afara parcului pentru a vâna mâncare. În acest mod, ele au ucis deja 22 de săteni anul acesta. În context, Zimparks – ținând cot de faptul că nu are finanțare guvernamentală – a încercat să sape puțuri de apă. În lipsa de bani, însă, ei nu mai pot continua, transmite digi24.ro.

Fenomenul, din păcate, nu amenință doar animalele sălbatice, dar și oamenii. Cele mai noi informații ne spun că o treime din populația din Zimbabwe are nevoie de ajutor alimentar, ţara confruntându-se cu o gravă criză economică. Potrivit unui raport al Programului Alimentar Mondial, două milioane de persoane ar putea muri de foame.

Articole asemănătoare

Back to top button