fbpx

Cazul a trei surori din Rusia, care și-au ucis tatăl, impresionează lumea. Din ce motiv peste 300.000 de oameni cer eliberarea lor din arest?

Cazul a trei surori din Rusia, care și-au omorât tatăl ce le abuza, a devenit unul dintre cele mai mediatizate în presa rusă. Arestul fetelor a stârnit revoltele localnicilor, aceștia inițiind o petiție, semnată de peste 300.000 de oameni, prin care se cere eliberarea acestora.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În iulie 2018, Maria, Angelina și Krestina, cu vârstele de 17, 18 și, respectiv, 19 ani, și-au înjunghiat și lovit tatăl în timp ce acesta dormea.

Acestea au povestit că, în aceeași zi, tatăl lor le certase pentru că nu ar fi făcut corect curățenie în apartament și le-ar fi stropit cu spray lacrimogen.

Surorile au așteptat ca Mikhail Khachturyan, în vârstă de 57 de ani, să adoarmă și apoi l-au atacat cu un cuțit, un ciocan și un spray lacrimogen. Acesta a fost lovit de multiple ori în zona capului și gâtului, iar rănile de cuțit au depășit numărul de 30.

Tinerele au chemat poliția apoi și au fost arestate la fața locului.

Potrivit anchetatorilor, fetele au fost bătute, torturate, ținute prizoniere și abuzate sexual de tatăl lor, în ultimii trei ani.

Cazul a devenit rapid foarte celebru în presa rusă, iar activiștii drepturilor omului susțin că cele trei surori nu sunt criminale, ci victime, pentru că nu aveau cum să ceară ajutor sau protecție pentru a se apăra de un tată abuziv.

Mama fetelor, care se mutase din apartamentul în care locuia cu familia, a reclamat situația la poliție în repetate rânduri, în anii precedenți. La fel au făcut și vecinii, cărora le era frică de el. Cu toate acestea, poliția nu a întreprins absolut nimic.

Activiștii pentru drepturile omului cer acum eliberarea fetelor, care riscă până la 20 de ani de închisoare. Avocatul surorilor spune că ele au acționat în legitimă apărare, chiar dacă au avut puțin timp să premediteze crima, transmite BBC.

Poliția din Rusia se referă la violențele domestice ca la o „problemă de familie”, oferind foarte puțin ajutor sau chiar deloc.

În Rusia nu există legi care să protejeze victimele violențelor domestice. Potrivit normelor din 2017, o persoană care bate un membru al familiei, dar nu îndeajuns de rău încât să ajungă internați în spital, va plăti o amendă sau va sta în arest maxim două săptămâni.

Articole asemănătoare

Back to top button