fbpx

Carnavalul de la Rio de Janeiro, anulat din nou din cauza pandemiei. Este pentru al doilea an consecutiv

Autorităţile din Rio de Janeiro au decis marţi, 4 ianuarie, să suspende uriaşele defilări stradale ale următorului carnaval din cauza răspândirii variantei Omicron după sărbătorile de sfârşit de an, informează Digi24.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Carnavalul de stradă, aşa cum s-a desfăşurat până în 2020 (…), nu va avea loc în 2022″, a declarat primarul oraşului Rio de Janeiro, Eduardo Paes, într-o emisiune în direct pe reţelele de socializare, subliniind dificultăţile de a controla aceste festivităţi într-o perioadă de creştere abruptă a numărului de contaminări cu COVID-19.

Edilul „Oraşului Minunat” brazilian a făcut anunţul după o întâlnire cu reprezentanţii grupurilor muzicale din cartier („blocos”) care animează de obicei acest carnaval popular. Defilarea şcolilor de samba în Sambodrom este pentru moment menţinută, pentru sfârşitul lunii februarie. Carnavalul de stradă din Rio de Janeiro este anulat pentru al doilea an consecutiv din cauza pandemiei.

Eduardo Paes a precizat că a propus organizarea de evenimente în trei părţi diferite ale oraşului, dar „blocos” au refuzat. Ei intenţionează să-i facă o „contra-propunere”, a adăugat primarul, citat de Agerpres.

În cursul carnavalului din 2020, aproximativ şapte milioane de persoane au participat la festivităţile stradale, potrivit departamentului de turism al primăriei, Riotur.

Brazilia a înregistrat aproximativ 620.000 de decese din cauza COVID-19 de la începutul pandemiei, fiind a doua ţară cea mai îndoliată în cifre absolute după Statele Unite.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button