fbpx

California: Scoaterea pe ascuns a prezervativului, considerată un act de violență civilă. Va fi pedepsită prin lege

Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a semnat joi legea care interzice scoaterea pe ascuns a prezervativului, adică fără consimțământul persoanei în timpul actului sexual, fiind considerat un act de violență civilă, transmite Reuters.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Este prima lege de acest fel în SUA, potrivit publicației Sacramento Bee. Legea a trecut de Senatul SUA și de Adunarea Californiei fără opoziție, spune Cristina Garcia, membră a Adunării și susținător al legislației, scrie digi24.ro.

„Am lucrat la problema de «stealthing» (scoaterea pe ascuns a prezervativului – n.red.) din 2017 și sunt încântată că acum există o anumită tragere la răspundere a celor care fac acest lucru. Violența sexuală, în special asupra femeilor de culoare, este în continuu băgată sub preș”, transmite Garcia într-un comunicat emis la adoptarea legii.

Garcia a citat un studiu efectuat de Universitatea Yale, care a descris acțiunea ca fiind „o violare gravă a demnității și autonomiei”, spunând că astfel de cazuri sunt în creștere și afectează femei și bărbați homosexuali.

Cei care sunt găsiți vinovați de scoaterea prezervativului fără consimțământ ar putea fi pasibili la pagube generale, speciale și punitive, conform legislației statului.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button