fbpx

Bulgarii vor organiza două exerciţii navale multinaţionale: „Războiul din Ucraina ne-a pus în faţă noi provocări – pericolul minelor”

Forţele Navale Bulgare vor avea încă două exerciţii mai ample cu participare internaţională până la finalul lui 2022, cu Varna drept port gazdă, a declarat vineri, pentru agenția națională BTA, comandantul Forţelor Navale Bulgare, contraamiralul Kiril Mihailov, scrie hotnews.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Unul dintre exerciţii, cu numele de cod „Poseidon”, este unul bulgaro-român, dar este deschis şi forţelor navale ale altor ţări. El este concentrat pe contramăsuri privind minele. Exerciţiul este tradiţional şi nu este cauzat de războiul din Ucraina, a amintit contraamiralul, potrivit Agerpres.

Al doilea exerciţiu, numit „Triton”, este un exerciţiu specializat pentru scafandri, a explicat comandantul. Participanţii vor exersa diverse sarcini, printre care distrugerea de mine.

„Războiul din Ucraina ne-a schimbat radical munca şi ne-a pus în faţă noi provocări, printre care pericolul minelor”, a spus Mihailov la o ceremonie de marcare a celei de-a 143-a aniversări a Forţelor Navale Bulgare. El a mulţumit marinarilor pentru eforturile lor zilnice de a garanta siguranţa încărcăturilor şi a căilor navigabile.

Contraamiralul a specificat că marinarii bulgari au răspuns deja la peste 40 de alerte despre obiecte plutitoare. „Vom continua să răspundem la fiecare alertă astfel încât oamenii să poată fi calmi şi siguranţa încărcăturilor garantată”, a adăugat el.

 

 

 

Articole asemănătoare

Back to top button