fbpx

Animalele de companie vor fi testate la COVID-19 în Coreea de Sud. Patrupezii infectați, plasați în carantină

Câinii și pisicile domestice din Coreea de Sud vor fi testate pentru identificare COVID-19. Analiza li se va face dacă animalele au simptome sau dacă stăpânii lor au contractat maladia.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Decizia a fost luată de autoritățile coreene la scurt timp după ce în țară s-a raportat primul caz de COVID-19 la o pisică. Responsabilii din domeniul sănătății presupun că felina s-ar fi infectat de la proprietare – mamă și fiică.

În cazul testului pozitiv, animalul va intra în carantină. Acesta, însă, nu va fi izolat de proprietari, potrivit Mediafax, cu referire la BBC, deoarece încă nu există certitudine că boala circulă între animale și oameni.

Totuși, dacă stăpânii animalului vor fi spitalizați cu diagnoza COVID-19 sau sunt prea bătrâni pentru a-l îngriji în perioada bolii, acesta va fi plasat într-o într-o unitate administrată de autorități.

De menționat este că cercetările anterioare au arătat că este foarte puțin probabil ca animalele să transmită COVID-19 oamenilor, însă acestea și-ar putea infecta semenii. Mai mult, au fost înregistrate presupuse cazuri când mamifere de la mai multe grădini zoologice, inclusiv de la New York, San Diego și Barcelona, ar fi fost diagnosticate după ce au fost vizitate de îngrijitori.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button