fbpx

Angajați din ambulanță, prinși că opreau mașina cu pacienți pentru a merge la cumpărături. Reacția managerului

Imagini revoltătoare surprinse în Bihor. O asistentă de pe Ambulanță a fost filmată în timp ce culegea flori de soc de pe marginea drumului, în timp ce în autospecială se afla un pacient, scrie digi24.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Echipajul nu se află însă la prima abatere. În urmă cu nicio lună, ambulanțierul a fost surprins la piață în timpul serviciului. Ambii membri ai echipajului au fost sancționați atunci cu diminuarea salariului.

Asistenta are chiar mai multe abateri: ea a fost filmată în timp ce fuma în ambulanță, în urma cu câțiva ani.

Între timp însă, un fost angajat al SAJ Bihor, concediat în 2019 după ce a fost prins că a mers să își spele mașina personală în timpul serviciului, a făcut o sesizare către Ministerul Sănătății, pentru a se asigura că abaterile celor doi nu trec nepedepsite.

Liciniu Venter, managerul Ambulanței Bihor, a declarat pentru Digi24: „Da, aveau pacienți în ambulanță. Pacienții erau de cod galben, ceea ce înseamnă că viața lor nu era în pericol iminent, dar putea să intervină o situație de pericol. Dar cazul este unul grav. Ambulanțierul care a fost la cumpărături a spus că a fost rugat de pacient să-i cumpere ceva. Acolo s-a încheiat ancheta și s-a aplicat o sancțiune cu diminuarea salariului cu 10% pe 3 luni. Aceeași sancțiune a primit-o și asistenta.

Din păcate, aceeași asistentă recidivează la scurt timp și avem o filmare cu ea în timp ce culege soc. Când am început ancheta disciplinară, ea a intrat în concediu de boală”.

Managerul a mai spus că asistenta riscă desfacerea contractului de muncă.

Articole asemănătoare

Back to top button