fbpx

Mai periculos decât HIV și accidentele! „Ucigașul” care ne ia șase ani din viață

Aerul poluant, provenit din arderea cărbunelui, reduce viața a miliarde de oameni cu până la șase ani. Acesta omoară anual mai multe persoane decât accidentele și HIV.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Studiile efectuate de cercetătorii Universității din Chicago arată că în India o persoană moare cu șase ani mai devreme din cauza aerului poluat inhalat. Chinezii, care au redus prin diverse programe poluarea în ultima perioadă, trăiesc cu circa 2,6 ani mai puțin din același motiv.

Chiar dacă criza climatică este intensificată de poluare, țările pot diminua fenomenul aerului contaminat cel puțin în perimetrul hotarelor, potrivit Digi24, care citează The Guardian. Astfel ar putea fi evitat cercul vicios în care poluarea cauzează probleme climatice și se formează incendii care, la fel, poluează mediul.

Totodată, conform specialiștilor, evenimentele din această vară, incendiile, inundațiile și valurile de căldură, au ilustrat ce se va întâmpla în viitor, în funcție de cum guvernele acționează pentru a reduce poluarea.

Raportul Universității din Chicago indică faptul că indienii ar putea trăi cu 5,9 ani mai mult dacă se reduce poluarea, cei din Bangladesh și Nepal – cu 5,4 de ani, iar cei din Pakistan – 3,9 de ani.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button