fbpx

video | „Dacă nu ești acasă când sunt alegeri – nu votezi”. Voronin, retorică împotriva diasporei

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, dă de înțeles că diaspora nu ar trebui să aibă drept de vot. Declarațiile au fost făcute de liderul comuniștilor în cadrul unei întâlniri cu alegătorii din Orhei, care a avut loc în acest weekend.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Cu diaspora tot sunt probleme. Eu înțeleg, oamenii ăștia nu s-au dus de bună voie. Au lepădat casele, au lepădat părinții și au plecat. Dar și aici trebuie să fie regulă. Cât timp se poate? De exemplu, Israel. Dacă în Israel au loc alegeri și mata nu ești în țară, pai nu alegi”, a declarat liderul comuniștilor.

Deocamdată nu există un răspuns final în privința secțiilor de votare ce urmează să fie deschise pentru diasporă. Amintim că Comisia Electorală Centrală (CEC) a fost obligată de Curtea de Apel (CA) să deschidă cel puțin 190 de secții de votare peste hotare. CEC-ul însă a atacat ultima decizie, iar dosarul urmează să fie examinat la Curtea Supremă de Justiție.

📣 „Electorala 2021” reprezintă o rubrică în care sunt publicate informații de prezentare a concurenților electorali la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, ideile lor, mesajele de campanie ce pot fi expediate de echipele concurenților electorali.  

Articole asemănătoare

Back to top button