fbpx

Verdictul CSJ: Rizea nu poate candida la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova

Curtea Suprem de Justiție (CSJ) a decis că fostul parlamentar român Cristian Rizea nu poate candida la funcția de deputat în Republica Moldova. Hotărârea vine după ce președintele Partidului Politic „Noi” a depus un recurs.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Anterior, Curtea de Apel a emis o hotărâre similară. Magistrații de la CSJ au menținut încheierea emisă pe 7 iunie 2021, decizia fiind irevocabilă.

Anterior, Cristian Rizea și-a schimbat numele în Mihai Cristian. El cerea judecătorilor să oblige Comisia Electorală Centrală (CEC) să îl înscrie la anticipate.

CEC a înregistrat Partidul „Noi”, însă a precizat că Rizea, care urma să ocupe a doua poziție în listă, prin nu deține cetățenia țării noastre, iar pe copia buletinului de identitate era indicat termen de valabilitate expirat. Potrivit autorității, decizia de a-l exclude din lista candidaților  a fost luată de Consiliul Național al formațiunii.

📣 „Electorala 2021” reprezintă o rubrică în care sunt publicate informații de prezentare a concurenților electorali la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, ideile lor, mesajele de campanie ce pot fi expediate de echipele concurenților electorali.  

Articole asemănătoare

Back to top button