fbpx

Platforma DA susține includerea Floreniului în componența mun. Chișinău. Doroș: Am înregistrat inițiativa în CMC și la Parlament

Reprezentanții Platformei DA au înregistrat o inițiativă de includere a localității Floreni, actualmente din raionul Anenii Noi, în componența municipiului Chișinău. Potrivit consilierei din Consiliul Municipal Chișinău (CMC), Aliona Doroș, inițiativele au fost înregistrare atât la CMC, cât și la Parlament.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„În baza demersurilor locuitorilor din comuna Floreni, astăzi în cadrul Consiliului municipal am prezentat acţiunile sincronizate a Fracţiunii Platforma DA din Parlament şi din Consiliul Municipal Chişinău înregistrând atât în Parlament, cât şi în Primăria municipiului Chişinău iniţiativele privind extinderea municipiului Chișinău la cea de-a 19-a suburbie, satul Floreni, care în prezent se află în componența raionului Anenii Noi”, a scris consiliera.

La ședința CMC au fost și mai mulți locuitori ai satului Floreni, care au solicitat includerea localității în municipiul Chișinău, a afirmat ea.

Faptul că facem parte din Anenii Noi aduce doar minusuri. Tot ce este legat de învățământ și medicină și multe probleme sociale, toate probleme noastre le clarificăm, și contra plată, la Chișinău. Drumul este mult mai mare, este lipsă de transport și multe alte lucruri. 70% dintre copiii noștri învață în Chișinău, copiii de vârstă preșcolară merg la grădinițe în Chișinău”, a spus o locuitoare a localității, care a ținut un discurs în timpul ședinței CMC de astăzi, 15 iunie.

Cu lumânarea am căutat care este legătura între satul Floreni și raionul Anenii Noi. Cu mare greu, obiectiv, am încercat să caut și n-am găsit. Nimic. Măcar un om care lucrează la Anenii Noi n-am găsit. Marea majoritate lucrează fie în Floreni, fie în Chișinău. Toată infrastructura e legată cu Chișinăul”, a declarat vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari.

Potrivit deputatului, distanța de la Floreni până la Chișinău este de 18 km, în timp ce până la Anenii Noi – de 26 km.

Eu n-am găsit niciun om cu care am discutat, din sute de oameni, care crede că satul trebuie să rămână în componența raionul Anenii Noi”, a adăugat Slusari.

📣 „Electorala 2021” reprezintă o rubrică în care sunt publicate informații de prezentare a concurenților electorali la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, ideile lor, mesajele de campanie ce pot fi expediate de echipele concurenților electorali.  

Articole asemănătoare

Back to top button