fbpx

„Nu am făcut niciodată campanie pentru un partid”. Sandu spune că nu se implică în electorală și acuză CEC că ar lucra în favoarea lui Dodon

Maia Sandu respinge acuzațiile precum că ar face campanie electorală pentru PAS. În același timp, președinta susține că membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) ar lucra în favoarea Partidului Socialiștilor și a lui Igor Dodon.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni difuzate la Prime. Șefa statului consideră „politică” decizia CEC de a deschide 150 de secții de votare în străinătate, comparativ cu 190 solicitate de Ministerul de Externe.

„Mi se pare ciudat că după ce CEC le cere oamenilor să se înregistreze, după ce are informație concretă și proaspătă de la alegerile prezidențiale și știe unde au fost probleme, să se vină cu această decizie. Este clar că lui Igor Dodon îi este frică de votul diasporei, iar CEC acționează în interesul lui Dodon și al PSRM”, afirmă Sandu.

Contactați de ZUGO, responsabilii din cadrul Departamentului de Comunicare a Comisiei Electorale Centrale cu punctat că instituția nu comentează declarațiile politice.

Referindu-se la acuzațiile care i se aduc de socialiști, precum că ar face campanie electorală pentru PAS, Sandu a menționat că „nu are de gând să se închidă în oficiu pentru că în Republica Moldova sunt alegeri” și că „nu a făcut niciodată campanie pentru un partid”.

„Toate lumea folosește numele meu în această campanie. Socialiștii de dimineață până seara spun minciuni despre mine. Ei nu au pe ce își construi campania și își construiesc campania în jurul falsurilor și minciunilor despre mine. O să merg să le spun oamenilor care este adevărul sau care sunt lucrurile pe care le fac. Nu o să las să mă denigreze și nu o să stau închisă undeva acolo, ca nu cumva să mă acuze de imixtiune în alegeri”, a conchis președinta.

📣 „Electorala 2021” reprezintă o rubrică în care sunt publicate informații de prezentare a concurenților electorali la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, ideile lor, mesajele de campanie ce pot fi expediate de echipele concurenților electorali.  

Articole asemănătoare

Back to top button