fbpx

Vrei să îți continui studiile peste Prut? Vino la Târgul Universităților din România și primește toate informațiile necesare

Federația Tinerilor Români de Pretutindeni (FTRP) organizează Târgul Universităților din România în câteva orașe din Moldova pentru a povesti absolvenților din țară despre studiile peste Prut și pentru a le oferi toate informațiile necesare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În perioada 4-7 iulie, tinerii absolvenți din mai multe regiuni ale țării vor putea profita de discuții cu studenții moldoveni, care-și fac studiile în România. Târgul Universităților va începe la Chișinău, între 4-5 iulie, în parcul Ștefan cel Mare și Sfânt, după care va ajunge la liceul Mihai Eminescu din Bălți, pe 6 iulie și se va încheia la Universitatea Bogdan Petriceicu Hașdeu din Cahul, pe 7 iulie.

Potrivit organizatorilor, activitățile organizate în cadrul evenimentelor de acest fel au scopul de a prezenta ofertele educaționale din centrele universitare românești, iar absolvenții liceelor din Republica Moldova vor avea ocazia să primească informații utile, sugestii sau chiar alternative pentru a putea beneficia de studii de calitate în România.

Ajuns la a Xl-a ediție, Târgul Universităților din România este prima etapă a campaniei de informare și consiliere „AdmiteRO”, care se desfășoară în perioada iulie – octombrie, în cadrul căreia voluntarii organizațiilor membre FTRP oferă absolvenților ciclului gimnazial, liceal sau universitar din Republica Moldova informații despre metodologia de admitere la instituțiile de învățământ românești.

Federația Tinerilor Români de Pretutindeni este o organizație non-guvernamentală, apolitică și nonprofit și se califică drept cea mai importantă entitate de reprezentare a studenților și elevilor etnici români din afara granițelor care își fac studiile peste Prut.

Articole asemănătoare

Back to top button